Ανασκόπηση τσεκούρι WiFi ASRock X570 Steel Legend: Θρυλική αξία για το Ryzen 3000;

7
Ανασκόπηση τσεκούρι WiFi ASRock X570 Steel Legend: Θρυλική αξία για το Ryzen 3000;

Τα άτομα που αναζητούν αξία αναμένουν ότι θα υπονομευθούν από τα σύνολα χαρακτηριστικών των πλακών χαμηλότερου κόστους, αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν να υποχωρήσουν από την υποστήριξη CPU. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δέκα ρυθμιστές “Dr MOS” με βαθμολογία 50Α στα τσεκούρια WiFi ASROCK X570 Steel Legend είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της πλακέτας. Ανεξάρτητα από το πώς συνδυάζονται αυτές οι φάσεις, ξέρετε ότι θα έχετε τουλάχιστον αρκετό ρεύμα για να εκτελέσετε ένα από τα μεγαλύτερα Ryzen 3000 της AMD στην ονομαστική του ταχύτητα. Φυσικά, πιθανότατα θα συνδυάσετε αυτήν την πλακέτα με μια πιο μέτρια CPU, τουλάχιστον για να ξεκινήσετε. Τι άλλο θα πάρετε λοιπόν από μια μητρική πλακέτα 200$ που ανταγωνίζεται σε αγορά 300$; Και ίσως το πιο σημαντικό, τι πραγματικά παρατάτε;

Προδιαγραφές

Πρίζα AM4
Chipset AMD X570
Form Factor ΑΤΧ
Ρυθμιστής τάσης 10 Φάσεις
Θύρες βίντεο DisplayPort 1.4, HDMI 2.0
Θύρες USB 10Gbps: (1) Type-C, (1) Type A, 5Gb/s: (6) Type A
Υποδοχές δικτύου Gigabit Ethernet, (2) Κεραία Wi-Fi
Υποδοχές ήχου (5) Αναλογική, (1) Ψηφιακή Έξοδος
Θύρες/Βύσματα παλαιού τύπου (1) PS/2
Άλλες θύρες/βύσμα
PCIe x16 (2) v4.0 (x16/x4)
PCIe x8
PCIe x4
PCIe x1 (3) v4.0
CrossFire/SLI 2x / ✗
Υποδοχές DIMM (4) DDR4
Υποδοχές M.2 (2) PCIe 4.0 x4 / SATA
Λιμένες U.2
Θύρες SATA (8) 6Gb/s
Κεφαλίδες USB (2) v3 Gen1, (2) v2.0, (1) LED ανεμιστήρα AMD
Κεφαλίδες ανεμιστήρων (6) 4-Pin
Διασυνδέσεις παλαιού τύπου Ηχείο συστήματος (μπιπ-κωδικός).
Άλλες διεπαφές FP-Audio, TPMS, Thunderbolt ACI, (2) RGB LED, ARGB LED
Διαγνωστικός πίνακας
Εσωτερικό κουμπί/διακόπτης
Ελεγκτές SATA Ενσωματωμένο (0/1/10)
Ελεγκτές Ethernet WGI211AT PCIe
Wi-Fi / Bluetooth Intel AX200 802.11ax (2,4 Gb/s) / BT 5.0 Combo
Ελεγκτές USB ASM1074 Hub
Κωδικοποιητής ήχου HD ALC1220
Σύνδεση DDL/DTS
Εγγύηση 3 χρόνια

Ένα από τα πράγματα που έχετε είναι ο ελεγκτής Wi-Fi 2,4 Gb/s της Intel, ο οποίος προσθέτει 10 $ σε αυτό το μέρος σε σύγκριση με το κατά τα άλλα πανομοιότυπο X570 Steel Legend. Αν και θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα αξίας, όποιος είναι σίγουρος ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ το Wi-Fi μπορεί να δει την υπόλοιπη σημερινή κάλυψη ως μια συζήτηση που καλύπτει και τα δυο εκδόσεις του πίνακα. Το πρόσθετο χειριστήριο εμφανίζεται με περηφάνια στη μέση του πίνακα, κάνοντας την απουσία του αισθητή στην έκδοση που δεν το διαθέτει.

(Εικόνα: xlovi)

Ένα από τα πράγματα αγοραστές όχι Το get είναι ένας βραχίονας για την υποστήριξη των υποδοχών κεραίας Wi-Fi: Βιδώνεται απλώς στη λεπτή, εύκαμπτη θωράκιση εισόδου/εξόδου και χρειάζεται ακόμη και η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση των παξιμαδιών απλώς για να αφαιρεθεί το διαφανές πλαστικό προστατευτικό φύλλο του πίνακα. Οι αγοραστές επίσης δεν λαμβάνουν τη θύρα USB3 2×2 διπλής διαδρομής που εμφανίζεται σε πιο ακριβές πλακέτες, καθώς αυτό θα απαιτούσε πρόσθετο ελεγκτή. Μια μοναδική διαδρομή 10 Gbps συνδέει την υποδοχή Type-C και μια άλλη συνδέει τη θύρα Τύπου Α πάνω από αυτήν. Έξι επιπλέον θύρες USB3 είναι της ποικιλίας Gen 1 (5Gb/s) και ο χώρος γύρω τους είναι γεμάτος με DisplayPort, HDMI, ένα μόνο PS/2, Gigabit Ethernet, πέντε αναλογικό ήχο και μία οπτική σύνδεση S/PDIF.

(Εικόνα: xlovi)

Οι αγοραστές του τσεκούρι WiFi του X570 Steel Legend χάνουν επίσης το SLI, αν και οι περισσότεροι αγοραστές σε αυτήν την τιμή μάλλον δεν θα το χάσουν καθόλου. Οι 16 διαδρομές της κορυφαίας υποδοχής PCIe 4.0 είναι σταθερές, αφήνοντας τη μεσαία υποδοχή μήκους x16 με μόνο τέσσερις λωρίδες — αν και αυτές οι λωρίδες είναι η PCIe 4.0, η οποία προσφέρει διπλάσιο εύρος ζώνης από τα δίκτυα PCIe 3 που θα έχετε σε πλακέτες με άλλα chipsets. Λάβετε υπόψη ότι η επάνω υποδοχή βρίσκεται επίσης στην επάνω θέση της θήκης, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον που θα ήθελε να προσθέσει ένα ανυψωτικό σε μία από αυτές τις παλιές θήκες οικιακού κινηματογράφου χαμηλού προφίλ.

(Εικόνα: xlovi)

Κεφαλίδες για είσοδο ισχύος CPU 8 ακίδων και 4 ακίδων (EPS12V/ATX12V), τρεις ανεμιστήρες, USB 4 ακίδων (μονής θύρας), RGB LED, κύρια τροφοδοσία 24 ακίδων και δύο κεφαλίδες μπροστινού πίνακα USB3 Gen 1 surround την υποδοχή της CPU. Η κεφαλίδα USB μιας θύρας και RGB φέρουν ετικέτα για χρήση με διάφορους ανεμιστήρες CPU AMD, αν και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με άλλες συσκευές.

(Εικόνα: xlovi)

Ήχος μπροστινού πίνακα, TPM, πρόσθετη κάρτα Thunderbolt, δύο ανεμιστήρες 4 ακίδων, RGB, ARGB, δύο θύρες USB, ηχείο υπολογιστή / LED ισχύος παλαιού τύπου και κεφαλίδες κουμπιού/LED στάνταρ της Intel στη σειρά του X570 Το κάτω άκρο του τσεκούρι WiFi Steel Legend. Πάνω από αυτά υπάρχουν δύο υποδοχές PCIe 4.0 M.2 τεσσάρων λωρίδων, οκτώ θύρες SATA, τρεις υποδοχές PCIe x1 (επιπλέον των υποδοχών μήκους x16 που αναφέρονται παραπάνω) και η ψύκτρα PCH.

Αυτό το μικρό μαύρο ολοκληρωμένο κύκλωμα που ξεπροβάλλει κάτω από το νεροχύτη PCH είναι ένας έξυπνος διακόπτης ASM1184e PCIe 2.0 x1 σε x4, ο οποίος επιτρέπει στις θύρες Wi-Fi και Gigabit Ethernet να μοιράζονται τη μία λωρίδα PCIe που απομένει στο chipset.

(Εικόνα: xlovi)

Αντί να περιμένουμε την επικοινωνία του Τύπου της ASRock για να παραγγείλουμε έναν πίνακα λιανικής, δεχθήκαμε ένα μαζικό δείγμα OEM. Επομένως, δεν λάβαμε το έντυπο εγχειρίδιο που συνοδεύει τον πίνακα λιανικής. Αλλά με χαρά είδαμε ότι είχε την κεραία Wi-Fi της πλακέτας λιανικής, το δίσκο προγράμματος οδήγησης, το σήμα της θήκης, τέσσερα καλώδια SATA και βίδες M.2. Περιλαμβάνεται επίσης μια καρτ ποστάλ που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα διαπιστευτήριά σας για λιτότητα με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.